18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Kedlubny na smetaně

Název Množství a jednotka
kedlubny 4 ks
smetana ke šlehání 200 ml
mléko 350 ml
máslo 30 g
hladká mouka 2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

Příloha

Název Množství a jednotka
brambory
oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Kedlubny bez slupky nakrájíme na malé kostičky a dáme je vařit do osolené vody jen tak, aby byly ponořené. Připravíme si máslovou jíšku, kterou zředíme mlékem, vlijeme ji do měkkých kedluben, přidáme smetanu a povaříme. Dochutíme solí, případně cukrem a podáváme s brambory.


 


RECEPTY

Dýňové rizoto s uzeným lososem

Postup: Na olivovém oleji zpěníme drobně nakrájenou cibulku, přidáme 2 utřené stroužky... zobrazit recept

RECEPTY

Bílá zelňačka

Postup: Kysané zelí překrájíme na menší kousky a spolu s klobáskou, bobkovým listem,... zobrazit recept

RECEPTY

Cannelloni s ricottou a špenátem podle Jamie Olivera

Postup: Náplň do cannelloni:Na pánvi rozehřejeme dvě lžíce olivového oleje se lžičkou... zobrazit recept

RECEPTY

Pekařská polévka

Postup: Uvaříme si hovězí polévku nebo vývar z kostí. V misce utřeme máslo s vejcem,... zobrazit recept

RECEPTY

Bramboráky (Cmunda)

Postup: Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přebytečnou vodu slijeme,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Kokosový olej

Kokosový olej Vás překvapí svou širokou škálou působnosti. Je to rostlinný olej získávaný z dužniny plodu kokosovníku, neboli kokosového ořechu. Má příjemnou vůni i chuť, při pokojové teplotě je tekutý a v lednici... zobrazit článek

RESTAURACE

Koishi

Základ nabídky tvoří originálně a moderně pojatá česká klasika a fusion...